luni, 28 februarie 2011

Sapunuri naturale - Jovis

In urma cu putin timp (putin mai mult defapt, de cand cu sesiunea mi`am pierdut si notiunea timpului) Jovis (Ioana) a organizat un concurs pe blogul ei, si curioasa fiind din fire..am zis sa particip si eu, in primul rand ma atrage tot ce este Bio iar in al doilea ador provocarile...concursul constand in rezolutiile noastre pentru anul in curs...asa ca m`am pus pe scris...tot ce vreau eu sa realizez pe 2011 (o parte dintre ele chiar le`am realizat >:) ) si spre surprinderea mea am fost una din norocoasele castigatoare...premiul a fost :

Sapun "Bunatati din stup " 

 Ingrediente: ulei saponificat de masline, ulei saponificat de cocos, miere de albine, ceara de albine, polen, propolis, unt de cacao, ulei de ricin si de samburi de struguri pentru ingrijire.

Descriere :
"Bunatati din stup" este un sapun foarte potrivit pentru bebelusi sau persoane cu ten sensibil, pentru toate tipurile de ten, pentru fata, pentru corp, pentru igiena intima etc.

Toate bunatatile din stup conlucreaza pentru a-i da acestui sapun tot ceea ce este mai bun:
Mierea este emolienta, cicatrizanta, antibacteriana, regenerativa, antiinflamatoare improspateaza si intinereste, ofera suplete si catifelare.
Ceara este puternic hidratanta, inmoaie si protejeaza pielea, creand un filum protector si ajutand la retinerea umezelii.
Polenul este un element foarte nutritiv, continand o multime de vitamine si minerale benefice pielii, toti aminoacizii esentiali si multe altele. Astfel, inafara de utilizarile cosmetice, sunt foarte cunoscute curele de polen, pentru revigorarea organismului.
Propolisul este unul dintre cei mai puternici antibiotici naturali, folosit ca atare si de catre albine. Este demonstrat faptul ca el are actiune antimicrobiana impotriva multor bacterii, virusuri, paraziti si ciuperci; este remarcabil faptul ca aceasta proprietate se pastreaza nealterata in timp, spre deosebire de antibioticele de sinteza la care bacteriile dezvolta in timp rezistenta. De asemenea, propolisul este antioxidant, antiimflamator, cicatrizant, epitelizant, regenerator.

Parerea mea : este intradevar hidratant, nu l`am folosit decat la dus iar dupa..aveam o piele fina si catifelata...spre surprinderea mea face spuma ca orice alt sapun..mirosul nici nu`mi place, nici nu`mi displace...dar avand in vedere ca ingredientele  sunt naturale, le aleg cu ochii inchisi in fata celor din comert..pline de conservanti, coloranti si nu numai....

Sapun detoxifiant cu alge marine si sare de mare "Sea breeze"


Ingrediente : ulei saponificat de masline, ulei saponificat de cocos, unt de cacao, apa, sare de mare, alge marine, ulei esential de busuioc, rozmarin si citronella (lemongrass).

Descriere : Algele marine, alaturi de sarea de mare din compozitie si uleiurile esentiale de busuioc, rozmarin si citronella creaza o aroma foarte proaspata, ca briza marii...fiecare dus cu acest sapun va fi ca o plimbare pe malul marii!

Dincolo de rasfatul olfactiv, sapunul "Sea breeze" are importante proprietati de detoxifiere atat datorita sarii de mare cat si algelor ale caror proprietati cu adevarat impresionante sunt date de numarul foarte mare de oligoelemente si vitamine, un adevarat rasfat pentru piele...unde mai pui si ca algele sunt folosite in tratamentele anticelulitice sub forma de cataplasme pe locurile afectate, tocmai datorita acestei proprietati de detoxifiere!
Ceea ce face sapunurile Jovis cu adevarat speciale este untul de cacao din compozitie, adaugat special pentru a hidrata pielea, de multe ori nemaifiind neaparat nevoie de o crema dupa folosire...unde mai pui si ca untul de cacao mai este numit si "hidratantul suprem", reduce vergeturile si are si un factor de protectie solara naturala, redus ce-i drept dar totusi e remarcabil acest lucru.


 Parerea mea : L`am folosit numai pentru maini..din ianuarie, daca nu ma insel si inca nu s`a terminat !!! este singurul pe ca il folosesc de atunci  si ma chinui sa`l termin :)) ...dar se pare ca nu vrea...din cauza vremii nefavorabile si foarteeee reci din ultima perioada a fost totusi necesar sa folosesc si o crema hidratanta dar sunt sigura ca pe toata perioada verii va face fata cu brio in ceea ce priveste hidratarea..Mirosul personal imi place. Curata foarte bine, spuma la fel ca si "bunatati din stup".


Sapun purificator cu argila si carbune medicinal "The purifier"

 Ingrediente: ulei saponificat de masline, ulei saponificat de cocos, unt de cacao, lapte de capra, argile, carbune medicinal, ulei esential de tea tree, eucalipt si lamaie.

Descriere :  Acest sapun este varianta imbunatatita a bine cunoscutului sapun purificator cu argila.

Imbunatatirea vine din faptul ca am adaugat si carbune medicinal, cu remarcabile proprietati de detoxifiere, fiind folosit chiar si in cazul otravirilor pentru a atrage toxinele din organism. La nivelul pielii acest lucru se materializeaza sub forma drenarii impuritatilor si toxinelor care dau tenului un aspect incarcat si cauzeaza acneea.

De asemenea sapunul contine lapte proaspat de capra 100% natural si ecologic , de asemenea cunoscut pentru proprietatile sale antiacneice, precum si adjuvant si in alte probleme ale pielii precum eczemele sau rozaceea.
Laptele de capra are un pH asemanator cu al pielii umane, iar continutul de acid caprilic ajuta la o exfoliere delicata, pastrandu-va tenul proaspat si sanatos, curat si hidratat in acelasi timp.

Sinergia dintre argile, carbunele medicinal si uleiurile esentiale detoxifiante si decongestionante (ulei esential de tea tree, eucalipt si lamaie) face ca acest sapun sa fie demn de luat in seama in tratamentul acneei.

Ceea ce face sapunurile Jovis cu adevarat speciale este untul de cacao din compozitie, adaugat special pentru a hidrata pielea, de multe ori nemaifiind neaparat nevoie de o crema dupa folosire...unde mai pui si ca untul de cacao mai este numit si "hidratantul suprem", reduce vergeturile si are si un factor de protectie solara naturala, redus ce-i drept dar totusi e remarcabil acest lucru.



Parerea mea : Inca nu am avut timp sa incer sapunul, astept sa se termine "Sea breeze" asa ca voi revei cu pareri cat de curand

+ un calendar foarteee dragut .

Acesta a fost premiul..m`a convins ..cu siguranta sa mai cumpar produse de pe blogul ei, nu numai ca sunt mult mai bune decat cele din comert (nici nu vreau sa ma gandesc cati parabeni si cate substante interzise si daunatoare "bagam" in corp pe tot parcursul anului ) dar mai ales pentru ingredientele pe care le contin.. urmatorul pe care il voi baga in cosul virtual este Samponul solid...daca voi fi multumita de el , intentionez sa renunt definitiv la cele de pe piata...

Puteti gasi de asemenea pe blog : diverse unturi si creme hidratante, deodorant , balsam de buze si multe altele...go and check it out ! Jovis Homemade Beauty 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu