joi, 4 noiembrie 2010

Creme dermatologice. Review ! Part I

In continuare mi`am propus sa fac review`uri la cateva creme dermato cosmetice, dar si dermatologice , testate un timp indelungat la recomandarea dermatologului meu...sper sa va fie de folos...In acest post voi incepe bineinteles cu cele dermatologice.
So..here it is..
Skinoren Crema, a fost una dintre primele si cele mai bune creme achiziotionate..initial medicul mi`a recomandat`o pentru o acnee usoara pe fata iar apoi si pt groaznica foliculita aparuta pe gambele mele..Tin sa precizez ca pielea trebuie sa fie extrem de curata inainte de aplicarea cremei. Este necesar doar un strat subtire insa tenului sensibil (este si cazul meu ) ii poate provoca usoare iritatii, usturime la aplicare sau pete foarte mici de roseata, descuamare care dispar insa in cateva zile, daca pielea este hidratata corespunzator...Pe picioare nu am resimtit nici o usturime, nici un discomfort la aplicare iar efectele ei benefice se resimt imediat..Am aplicat`o seara inainte de culcare iar a doua zi dimineata pielea arata matifiata, destul de uscata, trebuie sa recunosc, in schimb micile tendinte acneice sunt acoperite. Deci rezultatele nu intarzie sa apara insa nu trebuie folosita o perioada mai lunga decat cea recomandata de medicul dermatolog, in functie de diagnosticul fiecarei persoane. In cazul meu - o luna ! . Uneori se poate folosi o data la doua zile , in combinatie cu alte creme.

  Solutia de Eryfluid, nu are o concentratie foarte puternica, am folosit`o alternand cu skinorenul, o seara eryfluid, o seara skinoren ..dar si zilnic deoarece nu are o concentratie foarte puternica de antibiotice. Se tamponeaza cu o discheta putina solutie pe zona afectata, aplicarea in exces nu va accelera procesul de vindecare ! Pe tenul sensibil nu am resimtit nici o usturime la aplicare, decat in cazul leziunilor deschise , la fel si pe restul corpului...A doua zi tenul nu este foarte uscat, destul de matifiat ca si in cazul skinorenului insa procesul de vindecare este mai lent...urmele acneei nu se "usuca" atat te rapid...


 Solutia de Zineryt are un plus, se aplica extrem de usor..in cutiuta veti gasi un mic recipient cu solutie, un altul cu pulbere si bineinteles aplicatorul. Solutia se amesteca cu pulberea intr`un recipient precum cel din poza de mai sus iar deasupra vine un aplicator ce inchide recipientul fara a lasa solutia sa se verse, lucru pe care eu il consider foarte util si practic. Dupa ce il preparati valabilitatea lui este de 5 saptamani, utilizarea solutiei dupa aceasta perioada nu produce nici un efect asupra pielii, asa ca va recomand sa notati pe recipient sau pe cutiuta, data prepararii - data expirarii . Se poate folosi pe toate zonele corpului, ca si in cazul eryfluidului nu prezinta usturimi la aplicare decat in cazul leziunilor deschise...efectele nu intarzie sa apara...

Cele prezentate mai sus mi`au fost prescrise de catre Dna. doctor Adina N. (dermatolog), pentru tenul meu sensibil, le`am folosit in medie o luna, maxim 5 saptamani pe fiecare in parte, insa in functie de problema pe care o aveti, medicul poate alterna solutiile, cremele iar tratamentul poate fi mai scurt sau mai lung.
Pe durata tratamentului se resimt si efectele, iar la final am avut un ten mult mai curat, tonifiat, insa l`am exfoliat o data pe saptamana. Folosind astfel de creme, tenul are o sensibilitate mult mai mare, de accea trebuie evitata exfolierea lui in exces.

Desi am citit multe opinii, contradictorii chiar, cu privire la Retin-A , parerea mea este ca e o crema extrem de puternica, spre deosebire de toate celelalte prezentate mai sus, medicul nu mi`a recomandat sa o folosesc deloc pe fata ! Avand un ten extrem de sensibil, m`am riscat sa o incerc o singura data iar rezultatele au fost dezastruoase..a doua zi m`am trezit cu pielea extrem de uscata, descuamari dar si arsuri ! Arsurile nu au fost foarte grave insa aveam destul de multe zone pe fata rosii,descuamate, care bineinteles ma dureau si ma usturau, deci nu am mai putut folosi nimic altceva pe fata cateva zile, pana au trecut...Insa depinde foarte mult si de tipul tenului,asa cum va spuneam in urma documentarii mele, am aflat ca sunt multe persoane al caror ten se care se acomodeaza in timp cu  aceasta crema si are efecte spectaculoase...
In cazul meu efectele spectaculoase le`am resimtit pe gambe, am folosit`o in tratamentul foliculitei...la inceput o foloseam o data la doua zile, pana mi s`a acomodat pielea putin, iar apoi zilnic.. Asa cum veti citit si in prospect, nu este absolut deloc recomandata folosirea ei pe timpul zilei, razele solare ce pot intra in contact su substantele active ale cremei, modifica si recud substantial actiunea acesteia, asadar va poate face mai mult rau decat bine. Se foloseste doar seara inante de culcare iar pe timpul zilei eu am folosit si o crema hidratanta, deoarece usuca pielea, produce descuamari pe suprafete mai mici sau mai mari, in functie de tipul de ten, de anotimp, etc.. Este una din cele mai bune creme pe care am folosit`o, efecte se vad rapid, usuca foarte bine tendintele acneice si previne apariatia lor... De asemenea un efect secundar pe care o au substantele active actioneaza si asupra elasticitatii pielii , in consecinta asupra vergeturilor, in mod pozitiv ! (informatie primita de la mediul meu dermatolog) .Tratamentul dureaza maxim 2 luni .

Isotrexin gel nu mi s`a parut atat de puternic precum Retin-A , insa l`am folosit cu grija pe ten...l`am preferat mai mult pentru gambe....actioneaza eficient impotriva tendintelor acneice insa produce inevitabil descuamari ale pielii. Rezultatele se vad rapid...actioneaza in profunzime, este necesar un strat extrem de subtire de gel iar la final aspectul pielii este vizibil imbunatatit. Singur inconvenient este faptul ca gelul se gaseste extrem de greu...foarte putine farmacii au contract cu furnizorii lui si din cate am inteles este fabricat in cantitati mici, rar iar in curand se va stopa si producerea lui, deoarece se considera ca exista multe alte creme pe piata pt tratamentul acneii...  Il recomand in prisma faptului ca mie mi`a facut foarte bine, nu a avut nici un alt efect secundat iar vindecarea a fost rapida.

In concluzie am fost multumita de tratamentul prescris in trecut de catre medicul meu...am folosit concomitent si alte creme si lotiuni dermato-cosmetice , pe care le voi prezenta in cea de`a doua parte a review`ului dar ...sfatul meu este sa consultati un medic spealist inainte sa folositi un astfel de tratament, pentru ca el va stabili tipul de ten, problema cu care va confruntati precum si tratamentul corespunzator... Tratamentul care pe mina m`a ajutat, unui alt tip de ten, de exemplu, ii poate face mai mult rau ! .
Tin sa mentionez ca fiind in perioada adolescentei..am vrut sa scap de aceasta usoara tendinta acneica a tenului dar si de foliculita ingrozitoare (inflamarea radacinii firelor de par crescute in piele) cu care m`am chinuit mai bine de 2 ani, pe gambe ..asa ca am apelat la ajutorul unui alt medic specialist , care dupa un set de analize mi`a prescris un tratament hormonal. Ca si precautie nu voi divulga numele pastilelor, pentru simplul fapt ca este extrem de periculos sa iei un tratament hormonal "dupa ureche" , de aceea este nevoie de consulatarea unui medic specialist si analize, pentru a evita dereglarea si afectarea glandelor endocrine.

Sper ca v`au fost de folos sfaturile si experientele mele, pentru orice alta  sugestie, nelamurire, intrebare, nu ezitati sa ma contactati .

2 comentarii:

  1. Ai reusit sa scapi de tot de foliculita?
    Am fost la un specialist dar mi-a zis ca singura solutie e epilarea definitiva care e enorm de scumpa, iar alt dermatolog mi a zis ca nu am nimic, asa e pielea mea.
    Spune-mi si mie te rog numele dermatologului la care ai fost, dar te-as ruga sa-mi trimiti raspunsul la adresa sugar_deny@yahoo.com
    O zi buna !

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt multe tratament impotriva acneei care promit rezultate, dar putine sunt care actioneaza cu adevarat si fara sa aiba efecte secundare. Eu pot sa zic ca am incercat foarte multe tratamente impotriva acnee, chiar imi pierdusem speranta, ca o sa raman mereu cu acnee si puncte negre. Pe mine m-a scapat de acnee un tratament pe care l-am primit de la un doctor dermatolog foarte bun. Medicul mi-a dat un tratament pe baza de creme cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation.
    Le-am folosit dimineata si seara produsele, iar in timpul zilei tot la recomandarea doctorului am schimbat sapunul normal cu un sapun organic cu ulei 100% din arbore de ceai. Produsele pe care le-am folosit dimineata si seara sunt toate pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai si sunt creeate special impotriva acneei. Deci ritualul meu este asa: prima data imi spal tenul cu o spuma naturala, apoi continu curatarea cu o lotiune tonica si apoi aplic o crema hidratanta. Dupa cele 3 produse de curatare a tenului folosesc un gel medicinal anti-acnee.

    RăspundețiȘtergere